Hellstrøms lasagne

Se Eyvind Hellstrøms oppskrift fra serien Hellstrøm inviterer. I kveld disker Eyvind opp med lasagne i programmet Hellstrøm inviterer. Se oppskriften her...

Se episoden oppskriften er hentet fra her...

Se Camilla Herrems oppskrift fra samme program her...

Dette trenger du:

Til en stor form
4 spiseskjeer olivenolje
2 stk løk, finhakke
2 fedd hvitløk, finhakket
2 stk gulrot, finhakket
1-2 stk stangselleri, finhakket
2 stk stjerneanis, knust
4 stk laurbærblad
600 g kjøttdeig eller karbonadedeig
600 g medisterdeig
Salt og pepper
500gr sherry tomater, eller2 bokser med plommetomater
20 lasagneplater
200 g parmesan, revet
1-2 dl brødkromme

Slik gjør du:

Rens løk, hvitløk, stangselleri og gulrot og hakk dem i små biter. Varm olivenolje i en stor gryte, helst en jerngryte. Tilsett alle grønsakene og la det frese i et par minutter. Brun kjøttet i en annen gryte med litt olivenolje. Bland grønnsakene med kjøttet, tilsett knust stjerneanis og laurbærblader. Del tomater i to og kjør til saus med en stavmikser og tilsett i gryta. Skru ned varmen, sett på lokk og la det surre i ca. to timer. Rør iblant så det ikke blir svidd i bunnen. Smak til med salt og pepper.


Hvit saus
120 g smør
80 g hvetemel
1 liter melk
50 g parmesan

 

Slik gjør du:

Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Varm opp melken i en annen kjele og tilsett i smør/mel blandingen under kraftig visping. La det koke til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen av kjelen. Ta av varmen og tilsett revet parmesan. Smak til med salt og pepper.

Kok lasagneplatene i lett saltet vann i cirka 1 minutt, så i kaldt vann.

Bruk en stor ildfast form eller to små og smør med olivenolje. Legg et lag med lasagneplater i bunnen av formen. Legg kjøttsausen over, så et lytt lag med lasagneplater. Fortsett lagvis på denne måten til du har brukt opp alle ingrediensene. Avslutt med hvit saus og brødkrom på toppen.

Stek i ovnen på 200 grader i 35‒40 minutter.

Legg opp lasagne på tallerken. Server hjertesalat ved siden av, hell litt olivenolje over salaten og dryss over litt salt og pepper til slutt.