Navn: Titti Christina Møllen
Alder: 35 år
Yrke: Kles- og strikkedesigner
Hva slags bakgrunn har du når det gjelder matlagning?
Jeg har alltid likt å lage mat, det er en av mine største hobbyer. Jeg liker gode råvarer, og plukker alltid ut det ferskeste og mest fristende jeg finner i butikkene. Jeg lager hjemmelaget mat de aller fleste dagene i året, og det sitter langt inne å servere ferdigmat. Posemat finner du aldri mine kjøkkenskuffer. Jeg er glad i tradisjonell matlaging, spesielt norsk, italiensk og fransk, og har gode minner av å stå side om side med bestemor og lage hvit saus eller hjemmelaget potetmos. Liker godt å bruke kokebøker, og finner masse inspirasjon derfra, som jeg utvikler og tar inn i mitt eget reportoir. Jeg er en hverdagskokk, som gjerne slenger sammen en ny rett uten å ha planlagt på forhånd, men liker også å planlegge et storslagent måltid i dager i forveien.
Hvorfor ville du være med i MasterChef?
Jeg liker konkurranser! Det er utrolig spennende å se hvordan det vil være å lage mat under press, og ikke minst under rammer som jeg ikke setter selv. Har ikke selv sett noe særlig på Masterchef tidligere, så det kan bli en spennende utfordring, og ikke minst erfaring:)
Hvorfor er du bedre enn MasterChef-veteranene?
Det har jeg ingen formening om jeg er eller ikke, ettersom jeg ikke vet noe om deres erfaring. Om veteranene ikke tidligere har laget mye mat, vil jeg likevel tro de har en stor fordel av å ha vært på Masterchef-kjøkkenet før, og kjent på tidspresset og omgivelsene. Jeg er ikke typen som ønsker å vinne ved å bruke spisse albuer, og forsøker å ikke bry meg så veldig mye om hva de andre kan eller ikke kan, så lenge jeg gjør det beste jeg kan selv.
Hva er dine vinnersjanser?
Det kan gå alle veier. Jeg tror det er like sannsynlig at jeg går ut først, som at jeg vinner hele konkurransen. Hvis jeg takler presset, og har en god dag, er jeg sikker på at jeg kan lage fantastisk mat, men det kan også gå rett vest om jeg blir stresset eller ikke finner inspirasjon til å utføre oppgaven på en spennende måte.
Favorittrett?
Lasagne på Tittis måte. God for barna, men med masse deilig smak som voksne også kan nyte!
Kjøttsaus:
4-500 gram karbonadedeig
1 stor løk hakkes
2 fedd hvitløk hakkes
2 gulrøtter skrelles og rives
2 stenger stangselleri finhakkes
2-3 dl rødvin
1 boks gode tomater på boks
Olivenolje
Salt, pepper og litt krydderurter (eks. oregano)
Hvit saus:
3-4 ss smør
3-4 ss hvetemel
8 dl melk (gjerne helmelk)
Sitronskall
Muskatnøtt
Laubærblader
Salt og pepper
Lasagneplater
Parmesan
Stek kjøttdeigen i olivenolje. Ha i hakket løk og hvitløk, som surres med. Ha i revne gulrøtter og stangsellerei, og surr videre i et minutt.TiIlsett rødvin. Når det meste av rødvinen er kokt bort, ha i tomatene.
La det stå og putre en stund, imens du lager bechamel.
Smelt smør i en kjele, helst med teflonbelegg så det ikke fester seg. Bruk en god pisk, og ha i melet. Spe med melken, først et par desiliter, så tilsett litt og litt til alt er i kjelen. Rør effektivt med vispen hele tiden så det ikke blir klumper.
Ta i et stykke sitronskall, helst fra en økologisk sitron. Sleng i et par laubærblader. La det stå på medium varme og rør jevnlig, til du har en jevn og mellomtykk saus. Krydre med salt og pepper, og ta ut laubærblader og sitronskall.
Lag lasagnen i en passende stor form, jeg liker å bruke en firkantet metallform, ca 20x30 cm. Da har man perfekt plass til 3 lasagneplater på hvert lag.
Legg opp lasagnen slik:
Smør formen med smør
1/3 av hvit saus
Et lag lasagneplater (trenger ikke dekke over alt, og for all del ikke ligge flere oppå hverandre)
1/2 av kjøttsaus
Lasagneplater
1/3 av hvit saus
Lasagneplater
Resten av kjøttsaus
Lasagneplater
Resten av hvit saus
Stek lasagnen i ca 30-40 på 200 grader, midt i ovnen.
Når det er 15 min igjen av steketiden, ta ut lasagnen og spre revet parmesan utover, stek ferdig.
La lasagnen hvile i 10 minutter før du serverer. Det er utrolig mye varme i lasagnen, så den kan fint stå på benken en stund og fortsatt være varm.
Server med en stor, frisk salat. En slager hjemme hos meg! Buon appetito!
Endelig har uken kommet - finale i MasterChef spesial. Blir det en amatør eller veteran?
Dette er siste sjanse for finalebillett i MasterChef spesial. Hvem av deltakerne blir med videre?
Nå kan du bli bedre kjent med amatørkokk Lene Schuldman og du kan se hennes favorittrett.
En ny uke har gått på kjøkkenet, og nye amatørkokker utfordret veteranene. Her er ukas episoder.
MasterChef spesial er i gang på TV3. Nå kan du se hele første uke på TV3 play.