vismegdittkjoleskap

Dessert : Pavlova med vaniljekrem, bær og jordbærcoulis

Her er en av rettene vår kokk Øyvind Hjelle lagde hjemme hos Karita Bekkemellem i programserien Vis meg ditt kjøleskap.

Dette er et sammendrag av hva som er gjort på kjøkkenet i det aktuelle programmet. All mat er laget «in the heat» og på frihånd på begrenset tid, uten vekter, oppskrifter og med en god porsjon kunstnerisk frihet. Noen mål vil derfor muligens avvike noe i oppskriftene. Uansett: Lykke til!

Pavlova

4 eggehvitter
250 g sukker
1 ss rødvinseddik
1 ss maisenna mel

Ha eggehvitene i en bolle, visp til det blir halvveis luftig. Tilsett sukker, litt etter litt. Når det er blitt en tykk og blank marengs rører du inn rødvinseddik og maisenna. Legg bakepapir på et stekebrett. Bruk en sprøytepose, evt en vanlig brødpose til å lage porsjons store marengs. Trykk ned en liten grop i hver med en skje. Stekes på 150 grader i 30 min, skru ned varmen, og la marengsen tørke ytterligere 50 minutter. 

Vaniljekrem

1,5 dl fløte
1 dl melk
2 eggeplommer
1 ss maisenna
50 sukker
½ vaniljestang

Kok opp 1 dl fløte, 1 dl melk, eggeplommer, maisenna, sukker og vaniljestang til en vaniljekrem. Siles og avkjøles. Den siste 0,5 dl fløte piskes stivt og blandes i kremen når den er kald.

Ha den ferdige vaniljekremen, bær og jordbærcoulis over marengsenen ved servering.

Blåbær og jordbær på toppen.

Sukre bærene 3 minutter før servering. Ta noen av jordbærene i en blender og miks til en fin jordbærsaus. Smak til med sukker.